• darkblurbg
    Teksten vertalen? Vertalen naar het Engels, Duits, Frans of andere talen. Goedkoop en met een niet goed geld terug garantie.

Vertaalbureau voor financiële teksten

Gepubliceerd op: 17-11-2016

Als u een financiële tekst vertaald wil hebben, kunt u hiervoor niet bij iedereen terecht. Financiële teksten zijn immers vaak belangrijke, officiële documenten die nauwkeurig vertaald moeten worden. Als een dergelijk officieel document vertaald wordt door iemand zonder expertise op het gebied van financiële teksten, bestaat er een risico dat de inhoud van de tekst niet goed omgezet wordt naar de doeltaal, of dat er belangrijke elementen uit de brontekst missen in de vertaalde tekst.

Als u dus een financiële tekst heeft die u vertaald wil hebben naar het Nederlands of naar een andere taal, is het van belang dat u een betrouwbaar financieel vertaalbureau in de arm neemt. Om uw zoektocht naar een betrouwbare vertaler voor uw financiële tekst te vergemakkelijken, zullen we in dit artikel een antwoord formuleren op een aantal vaak gestelde vragen op het gebied van financiële vertalingen.

Waar moet een financiële vertaling aan voldoen?

Een goede vertaling van een financiële tekst moet aan een aantal unieke eisen voldoen. Uiteraard moet iedere vertaling voldoen aan bepaalde eisen als correcte spelling, foutloze grammatica en leesbaar taalgebruik, maar voor financiële teksten is precisie van cruciaal belang. Waar in een vertaling van een creatieve tekst of een marketing-gerelateerde tekst een redelijke hoeveelheid vrijheid bestaat, omdat mooi en prettig leesbaar taalgebruik hierbij belangrijker is dan een precieze één-op-één overeenstemming van de inhoud, ligt dat bij financiële teksten heel anders. De vertaling van een financiële tekst moet uitermate dicht bij de brontekst liggen en creatieve vrijheid is hier niet van toepassing. Het is dus aan de vertaler om zo dicht mogelijk bij de originele tekst te blijven en ieder detail met een zeer sterke mate van precisie te vertalen.

Waar vindt u een betrouwbare vertaler voor financiële teksten?

Om een goede vertaler te vinden aan wie u uw financiële teksten toe kunt vertrouwen, moet u op zoek naar een vertaler met ervaring en expertise op het gebied van het vertalen van financiële teksten. En naar een vertaler die bekend is met de exclusieve uitdagingen die komen kijken bij het vertalen van financiële teksten. Om een dergelijke vertaler te vinden, kunt u het beste zoeken naar een vertaler bij een financieel vertaalbureau. Dit is de beste manier om te garanderen dat uw financiële tekst zo accuraat mogelijk vertaald wordt.

Wat voor verschillende financiële teksten kan ik laten vertalen?

U kunt uiteraard altijd een geschikte vertaler vinden voor uw financiële tekst, onafhankelijk van wat voor tekst het precies is. Desalniettemin is het raadzaam om eerst te kijken naar wat voor tekst u precies heeft en vervolgens na te gaan wat de expertise van uw potentiële vertaler is.

Een boekhoudkundige vertaling vraagt bijvoorbeeld een ander soort expertise en andere specifieke kennis dan een vertaling op het gebied van accountancy, al hebben deze vakgebieden vele raakvlakken. Ook kunt u er bijvoorbeeld op letten of uw vertaler bekend is met de International Financial Reporting Standards (IFRS), als dat voor uw gewenste vertaling relevant is.

Waar moet ik allemaal op letten bij het vinden van een financieel vertaalbureau?

Als u op zoek bent naar een vertaalbureau voor financiële teksten zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. Ten eerste is het dus belangrijk dat u vaststelt waar uw vertaling aan moet voldoen en wat uw vertaler dus moet kunnen. Ten tweede is het van belang dat u let op de ervaring en expertise van het vertaalbureau van uw keuze. En ten derde dat u kijkt naar de ervaring en expertise die u voor uw tekst nodig heeft. Tot slot is het uiteraard van belang dat de expertise die u nodig heeft, overeenkomt met de expertise van uw vertaler.

Vertaler gezocht? Of ben je zelf een vertaler?
TranslateMarket is een marktplaats voor vertalingen in alle talen. 

   

> Ja, ga naar de Vertaal Marktplaats  

Share


Reageren

comments powered by Disqus