• darkblurbg
  Hoe maak je een meertalige website?

Top 5 Vertaalplugins voor WordPress

Vertaal plugins wordpress: Hoe maak je een meertalige website?
Gepubliceerd op: 29-09-2016

Voor degenen die op zoek zijn naar verbeterde vertaalprestaties van Wordpress, zijn er een aantal plugins waaruit je kunt kiezen. Het is belangrijk, voordat je begint aan je zoektocht naar een vertaal plugin, dat je de behoeften van je website of blog kent. Het kan zijn dat sommige functionaliteiten onnodig zijn of dat je alleen interesse hebt in het vertalen naar één of twee verschillende talen.

Beste 5 vertaal plugin wordpress: Hoe maak je een meertalige website?

Hier volgen de top vijf vertaalplugins voor WordPress die een uitmuntende reputatie genieten vanwege hun kenmerken, betrouwbaarheid en betaalbaarheid.

WPML
Bij uitstek een van de meest populaire van alle vertaalplugins is WPML - deze biedt een aantal voordelen, voornamelijk voor degenen die een aantal meertalige sites beheren. Bedrijven maken gebruik van deze plugin, maar het is ook eenvoudig genoeg voor particulieren om aan hun blog of website toe te voegen en te helpen hun bereik te vergroten.

De voordelen van WPML:

 • Meerdere talen
 • Meertalig eCommerce-potentieel
 • Krachtig vertaalbeheer
 • Betrouwbare ondersteuning
 • Sjabloon- en plugin tekst vertalingen

Het is wellicht de algehele ondersteuning die wordt aangeboden voor WPML dat ervoor zorgt dat het een van de beste op de markt is vandaag de dag. Elke dag, behalve op zondag, kun je snel antwoorden krijgen op je vragen en elk probleem overkomen die je maar kunt hebben met WPML. Er is ook proactieve ondersteuning die zorgt voor compatibiliteit en verbeterde beveiliging.

Dit is een gemakkelijk te gebruiken, betaalbare vertaalplugin die jou verbindt met jouw beste vertaaldiensten. Dat maakt het op zijn beurt weer handig in gebruik zodat je je werk snel kunt voltooien en publiceren. Nog een geweldig voordeel is dat het werkt zoals vele WordPress-sjablonen, zodat je geen aanvullende moeite hoeft te doen. Download gewoon de plugin en laat het zijn werk doen.Bekijk de WPML plugin

qTranslate-X
Een uitstekende plugin voor WordPress die gemakkelijk in gebruik is. qTranslate-X biedt een aanzienlijk aantal resources die het product zo geweldig maken. Gemakkelijk om te downloaden en direct te gebruiken. Het is geen wonder dat zo velen deze plugin al hebben gekozen voor hun vertaalbehoeftes.

De voordelen van qTranslate-X:

 • In-line-zinsbouw
 • Inclusief meerdere talen
 • Taalaanpasmogelijkheden zonder veranderen van .po-/.mo-bestanden
 • Taallabelencodering
 • Met één klik schakelen tussen talen

Er zijn zelfs meertalige data in het product te vinden welke de datum en tijd voor jou vertalen. Daarbij vind je aangepaste velden voor verschillende sjablonen die kunnen worden ingesteld naar jouw wensen. Je kunt zelfs kiezen tussen modi om het SEO-vriendelijk te maken. Echter, het beste gedeelte is misschien wel dat qTranslate-X een ongelimiteerd aantal talen ondersteunt die naar wens kunnen worden aangepast.

Er is ook een aanzienlijke hoeveelheid ondersteuning te vinden voor qTranslate-X zodat je jouw vraag snel beantwoord krijgt. Daarbij is er een volledige lijst met compatibele plugins te vinden voor jouw gemak die integreren met de functies van qTranslate-X.

Bekijk de qTranslate-X plugin

Polylang
Nog een populaire WordPress-vertaalplugin. Polylang biedt de mogelijkheid om meertalige sites te maken voor jouw berichten, pagina's, tags en zelfs categorieën kunnen correct worden vertaald. Dit betekent dat de vertaling van de berichten naar een standaardtaal optioneel is, afhankelijk van jouw specifieke behoeften.

De voordelen van Polylang:

 • Ongelimiteerd aantal talen
 • Type bericht, categorie, tag, menu, media en meer aanpassen
 • Autokopiëren voor berichttags, categorieën en andere soorten meta's
 • Aanpasbare taalschakelaar
 • Meertalig admin-interface

Je kunt zelfs een andere automatische vertaalservice installeren die zal werken met Polylang. Lingotek Translation is aanbevolen omdat het volledige diensten biedt, waaronder vertaal- of semivertaalgeheugen en -processen, wat inhoudt dat het kan schakelen tussen machine- en menselijke vertaling wanneer je wilt. Over het algemeen is de plugin Polylang  gemakkelijk te installeren, gebruiken en het helpt je je content te organiseren zodat je meer mensen kunt bereiken.Bekijk de Polylang plugin

Transposh
Transposh is geen typische WordPress-plugin voor vertalingen. Het stelt jou in staat om een gecombineerde automatische en menselijke vertaling te bloggen die wordt ondersteund door de gebruikers op je site. Dankzij het in-context-interface dat zeer gemakkelijk in gebruik is, heeft Transposh de manier waarop mensen over vertaalplugins denken veranderd.

De voordelen van Transposh:

 • Ondersteunt alle talen
 • Drag-and-drop-interface
 • vertaling voor externe plugins
 • Vele opties voor weergave van widgets
 • Zal reacties en content vertalen

Transposh gebruikt de Apertium backend, Google of MS Translate met maar liefst 92 ondersteunde talen. De vertalingen kunnen automatisch gedaan kunnen worden, on-demand door de lezer of vanaf de server. Het kan zelfs RSS Feeds vertalen en omgaan met elementen zoals meta content, link tags en titels. Bovendien zijn de vertaalde talen doorzoekbaar. Het is niet verwonderlijk waarom Transposh zo populair en effectief is voor jouw blog of website. De vele verschillende kenmerken, unieke aanpak en volledige ondersteuning maken het een plugin die vele mensen graag gebruiken.Bekijk de Transposh plugin

Gtranslate of Google Translate
Het is waarschijnlijk niet zo verrassend dat Gtranslate een plaats deelt in de automatische vertaalservice geleverd door Google. Gezien dat het werkt met meer dan 103 talen en werkt voor meer dan 99% van de mensen op het internet vandaag de dag. Er zijn gratis en betaalde versies die SEO-compatibel zijn, wat helpt om jouw websiteverkeer te verhogen.

De voordelen van Google Translate:

 • Gecombineerd Flags into One File voor sneller laden
 • Vertaalt direct
 • Integratie Google Analytics
 • Gebruikt Google Language Translator Widget
 • Mouse-over-effect

Het verbergt ook de pop-up voor "suggereer betere vertaling" en het bovenste frame van Google. Voor de betaalde versie kun je ook correcte vertalingen ontvangen die handmatig worden gedaan, subdomein- en submap-URL-structuur en URL-vertalingen waar nodig. De veelzijdigheid en het ondersteuningsplatform voor Gtranslate zijn aanzienlijk, wat waarschijnlijk de reden is waarom het zo populair is.

Bekijk de Google Translate plugin

Conclusie
Alle  vijf van deze WordPress-vertaalplugins bieden aanzienlijke voordelen wanneer je op zoek bent naar een programma dat betrouwbaar is, ondersteund wordt en in veel verschillende talen werkt. Afhankelijk van jouw behoeften kun je misschien willen upgraden met aanvullende vertaalprogramma's om de kans op foute vertalingen of eventuele misvattingen te reduceren. Echter hoe goed de plugins ook zijn, er zitten altijd veel meer voordelen aan een menselijke vertaling. Als je op zoek bent naar persoonlijkheid, kwaliteit en die menselijke touch die een vertaling laat opvallen, dan laat je de website vertalen door een professionele vertaler.

Vertaler gezocht? Of ben je zelf een vertaler?
TranslateMarket is een marktplaats voor vertalingen in alle talen. 

   

> Ja, ga naar de Vertaal Marktplaats  

Share


Reageren

comments powered by Disqus