• darkblurbg

Top 10 Meest Gesproken Talen

The 10 Most Common Languages
Gepubliceerd op: 05-08-2016

Er zullen altijd discussies bestaan over welke taal de beste is van de wereld, en welke het vaakst en het meest gesproken wordt. Nu is er geen discussie meer nodig!

Wat zijn de meest gesproken talen in de wereld?

We hebben een onderzoek gedaan, en dit is de Top 10 lijst van de meest voorkomende talen in de wereld.

Onze lijst is opgesteld beginnend bij nummer tien, en zo komen we dan aan de nummer één! Sommige talen lijken vanzelfsprekend; anderen zullen u waarschijnlijk een beetje verbazen. Over de hele wereld zijn er meer dan 7.102 talen! Dat is enorm!

Wij hopen dat u zult genieten van het artikel over de 10 meest voorkomende talen, en aarzel niet om commentaar te geven en het artikel te delen.

10. Punjabi – Deze is op de lijst van talen die snel naar omhoog komt. Punjabi heeft het Duits ingehaald voor de tiende plaats op onze lijst met meer dan 102 miljoen sprekers over de hele wereld! Punjabi wordt meestal gesproken in Pakistan en India, en is de moedertaal van 1,44% van de wereldbevolking.

9. Japans – Japans is een zeer exclusieve taal; onderzoek suggereert dat ongeveer 125 miljoen mensen Japans spreken, bijna 124 miljoen van hen woont in Japan, en op het eiland Okinawa.

8. Russisch – Als één van de zes officiële talen van de Verenigde Naties komt het Russisch in onze lijst op nummer acht te staan. De Russische taal heeft ongeveer 155 miljoen sprekers wereldwijd.

7. Bengaals – Als de tweede meest voorkomende taal in India, komt het Bengaals op nummer zeven. Het Bengaals is vooral populair in Oost-India en is een officiële taal van zowel Bangladesh en India met meer dan   205 miljoen sprekers.

6. Portugees – Een interessant stukje informatie over het Portugees, is dat uit de 215 miljoen mensen die Portugees spreken, bijna 150 miljoen van hen ook Braziliaans Portugees spreken. Vele andere landen zien het Portugees als hun moedertaal; Mozambique, Angola en ook Portugal.

5. Arabisch – Welkom bij de top vijf! We zijn nu halverwege de lijst, zal uw taal het halen? Gesproken door meer dan 295 miljoen mensen over de hele wereld, is het geen verrassing dat het Arabisch op onze lijst verschijnt. Een klein weetje, het Spaans heeft ongeveer 4.000 woorden waarvan hun wortels van het Arabisch verkregen zijn.

4. Hindu/Urdu – Er zijn meer dan 310 miljoen mensen over de hele wereld die één van deze twee varianten spreken. Alle nummers zijn afkomstig via SIL International.

3. Engels – We zijn in de top drie belandt! Het Engels zit misschien in de top drie, maar binnen tien jaar zal het misschien wat meer afnemen! Engels was de nummer twee maar deze werd onlangs ingehaald, maar heeft nog steeds 360 miljoen sprekers. Vele mensen denken dat dit de meestvoorkomende taal is, het Engels is een universele taal omdat het in de meeste landen wordt gesproken.

2. Spaans – Spaans staat op nummer twee met meer dan 405 miljoen sprekers wereldwijd!

1. Mandarijn – Nummer één! Met 955 miljoen sprekers wereldwijd zit het Mandarijn duidelijk boven op de lijst. Ongeveer 14,4% van de wereldbevolking zijn inheemse Mandarijn sprekers.

Wij hopen dat u heeft genoten van de lijst, en de volgende keer dat iemand beweert dat zijn taal nummer één is, zal u ze meteen terug op hun plaats kunnen zetten! We deden ons best met de beschikbare gegevens en informatie. Er zullen echter altijd geringe verschillen vastgesteld worden en verschillende manieren om gegevens te interpreteren bestaan. 

Vertaler gezocht? Of ben je zelf een vertaler?
TranslateMarket is een marktplaats voor vertalingen in alle talen. 

   

> Ja, ga naar de Vertaal Marktplaats  

Share


Reageren

comments powered by Disqus