• darkblurbg
    Teksten vertalen? Vertalen naar het Engels, Duits, Frans of andere talen. Goedkoop en met een niet goed geld terug garantie.

Italiaanse vertalingen: geschikt voor 9 verschillende landen

Gepubliceerd op: 17-11-2016

Een Italiaanse vertaling laten maken? Die is geschikt voor 9 verschillende landen, waarmee de taal verder rijkt dan binnen Italië alleen. De taal wordt in een aantal verschillende landen gesproken en is zelfs in 6 verschillende landen een officiële taal.

In totaal spreken zo’n 65 miljoen mensen het Italiaans, dat verwant is aan minimaal 3 andere talen. Wanneer we uitgaan van het iets minder sterke verwantschap komen er daar zelfs nog een aantal bij. Wat dat concreet betekent? Het Italiaans is een belangrijke taal. Wij zorgen er met de native Italiaanse vertalingen voor dat je een tekst naar het Italiaans kunt laten vertalen of dat je dat vanuit die taal naar het Engels of Nederlands kunt laten doen.

Italiaans in 9 landen

Het Italiaans wordt uiteraard gesproken in Italië, maar dat is daarnaast in nog 8 andere landen het geval. Het gaat om Zwitserland, San Marino, Slovenië, Kroatië, Malta, Vaticaanstad, de Verenigde Staten en Canada.

Die laatste twee liggen op grote afstand van Italië, het feit dat er daar Italiaans wordt gesproken heeft vooral te maken met het feit dat er veel immigranten die kant op gegaan zijn. Vaticaanstad ligt binnen de grenzen van Italië en dat geldt ook voor San Marino. De andere landen waar de taal gesproken wordt liggen tegen Italië aan, op Malta na dat geldt als een populair vakantie-eiland voor de inwoners van Italië.

Het betekent in de praktijk dat de Italiaanse vertalingen gemaakt worden voor zowel de Italianen zelf als voor inwoners van de andere landen waar de taal gesproken wordt. In 6 van de gevallen is er zelfs sprake van een officiële taal. Het gaat dan om Italië, Zwitserland, San Marino, Slovenië, Kroatië en Vaticaanstad.

65 miljoen sprekers van het Italiaans

In totaal zijn er wereldwijd 65 miljoen mensen die het Italiaans spreken. Zij kunnen uiteraard niet allemaal zorgen voor de Italiaanse vertalingen, aangezien het daarvoor van belang is om ook een andere taal machtig te zijn. Dat neemt niet weg dat de Italianen over het algemeen vrij goed zijn in het Engels en dankzij de verwantschap met het Spaans en Portugees toch een aardig woordje over de grens spreken. Van dit totaal woont overigens 59 miljoen in Italië zelf. Zij kunnen de Italiaanse vertalingen vanuit andere talen soms nog wel maken, maar andersom hebben ze daar over het algemeen een Italiaans vertaler voor nodig.

Verwant aan andere talen

Het Italiaans is sterk verwant aan het Siciliaans, het Retro-Romaans en het Latijn. Wanneer we de teugels wat laten vieren zien we ook overeenkomsten met het Spaans, Portugees, Catalaans, Frans, Roemeens en Galicisch. Wat dat betreft is het in landen waar die talen gesproken worden goed mogelijk om een vertaler voor de Italiaanse vertalingen te vinden, waardoor het mogelijk wordt de taal om te zetten. We combineren de goede vertalers met scherpe tarieven, zodat je op een voordelige wijze voor een goede Italiaanse vertaling kunt laten zorgen.

Vertaler gezocht? Of ben je zelf een vertaler?
TranslateMarket is een marktplaats voor vertalingen in alle talen. 

   

> Ja, ga naar de Vertaal Marktplaats  

Share


Reageren

comments powered by Disqus