• darkblurbg
  Teksten vertalen? Vertalen naar het Engels, Duits, Frans of andere talen. Goedkoop en met een niet goed geld terug garantie.

De 5 Beste Vertaal Apps voor Apple en Android

Vertaal apps
Gepubliceerd op: 18-08-2016

Als je op zoek bent naar vertaal apps, zoek dan niet verder! We hebben hieronder voor jou een overzicht gemaakt van de vijf beste vertaal apps!

Onderstaand de 5 beste vertaal apps voor Apple en Android!

Er bestaan geen makkelijke manieren want het leren van een nieuwe taal kan een zeer moeilijke en tijdrovende bezigheid zijn en soms is het zelfs onmogelijk. Het kan makkelijk uitlopen op een drama want het duurt vele jaren om gewoon de basisprincipes van een aantal ingewikkelde talen te leren en dan hebben we het nog niet eens over echt vloeiend spreken. Leren hoe je een andere taal spreekt is vaak nog maar het begin, want lezen en schrijven kan zelfs nog moeilijker te beheersen zijn!

Het maakt niet uit of je een spannende reis rond de wereld hebt gepland, een bezoekje aan het buitenland brengt of dat je een nieuwe taal wilt leren voor zakelijke of voor studiedoeleinden, het snel kunnen begrijpen en kunnen antwoorden met de belangrijkste zinnen is erg belangrijk.

Veel van de volgende apps zullen je volgende zakelijke bijeenkomst of vakantie veel leuker maken, omdat, terwijl je onderweg bent, je de mogelijkheid hebt om snel te vertalen. Het zal niet altijd 100% perfect zijn, maar ze zullen je leven zeker veel gemakkelijker maken dan wanneer je helemaal niets verstaat!

 1. Google Translate

Ooit was Google Translate alleen beschikbaar als een browser-programma op je computer of laptop, maar nu kun je het overal mee naartoe nemen omdat je het kunt dowloaden als app op je telefoon of tablet. De Google Translate-app heeft in de database meer dan negentig verschillende talen zodat de kans groot is dat, waar je ook bent op de wereld, de Google Translate-app je zal kunnen helpen! Er zijn vier verschillende manieren waarop je gebruik kunt maken van de Google Translate-app. De eerste manier is de meest voorkomende en de meest voor de hand liggende, je typt het gewoon in. Als er veel verschillende symbolen of woorden zijn die je niet kunt vinden op je telefoon of het toetsenbord van je tablet, dan kun je het symbool op je scherm tekenen. Als iemand iets tegen je zegt of als je je nog een woord of zin kunt herinneren, dan kun je dat inspreken in de microfoon van je tablet of telefoon en dan zal de Google Translate-app het voor je vertalen. De laatste manier is waarschijnlijk ook een van de coolste! Als je op zoek bent naar een teken, maar niet weet wat het betekent of zegt, dan kun je er een foto van nemen en dan zal de app het voor je vertalen!

De voordelen van Google Translate:

 • WordLens geeft je de mogelijkheid om met de camera van je apparaat op een tekst te richten waarna je vervolgens een vertaling ontvangt
 • Het is gemakkelijk om tussen de talen te schakelen
 • Je kunt je meest gebruikte vertalingen opslaan en bewaren voor als je ze nog eens nodig hebt

Nadelen van Google Translate:

 1. iTranslate

iTranslate is een app die steeds populairder wordt! Het beschikt over een eenvoudige en meer gestroomlijnde interface, die het gemakkelijker maakt voor mensen om het te gebruiken. In het hoofdmenu kun je uit meer dan negentig talen kiezen. Typ gewoon een woord of zin in en iTranslate zal het voor je vertalen, waarna je de vertaling via Facebook, e-mail of in een SMS-bericht kunt delen. iTranslate beschikt ook over een handige functie die jouw vertaling voor jou zal uitspreken! Wanneer je gebruikmaakt van de upgrade vanuit de gratis versie zullen de advertenties worden uitgeschakeld, kun je spraakopdrachten uitvoeren en heb je de mogelijkheid om langere zinnen te vertalen. Als je het slechts eenmalig gebruikt, voldoet de gratis versie uitstekend.

De voordelen van iTranslate:

 • Eenvoudig te navigeren menu
 • Snelle schakeling tussen talen zonder hoge roamingkosten
 • Je kunt de vertalingen delen via je social media-accounts

Nadelen van iTranslate:

 1. Waygo

Als je Koreaans, Japans of Chinees wil vertalen dan is Waygo de vertaling app voor jou! Wanneer we proberen om woorden of symbolen op kleine telefoonschermen te tekenen, kan dat vaak heel frustrerend zijn maar Waygo geeft je de mogelijkheid om snel een foto te maken en de app het voor je te laten vertalen. Het maakt niet uit of het een klein of groot teken is, je kunt gewoon je camera kantelen om een grotere foto te nemen. Worstel niet langer met die moeilijk door te komen menu's! Met Waygo krijg je tien gratis vertalingen per maand, dus als je dezelfde woorden of zinnen moet vertalen, sla ze dan op je filmrol op.

De voordelen van Waygo:

 • Eenvoudig te gebruiken camera vertaling
 • Staat je toe om het scherm van verticaal naar horizontaal te kantelen en gebruik te maken van de flitser
 • functie om veelgebruikte vertalingen op te slaan

Nadelen van Waygo:

 1. iHandy

Als je op zoek bent naar een betrouwbare app, maar niet de fancy functies van andere vertaal apps wilt, dan kan de iHandy dé vertaal app voor jou zijn! Je kiest gewoon de taal die je wilt vertalen en je typt het woord of een zin in. Je kunt snel schakelen tussen verschillende talen voor andere vertalingen. Je kunt ook door je eerdere vertalingen bladeren en je vertaling delen via Twitter of Facebook. Voor slechts $ 1,99 kun je vanuit de gratis versie upgraden.

De voordelen van iHandy:

 • Gemakkelijk en eenvoudig te gebruiken functies en menu's
 • Overzicht van de vertalingen
 • Connectiviteit met social media

De nadelen van iHandy:

 • De gratis versie bevat advertenties
 • Geen spraakherkenning
 • Kan geen foto's nemen en deze vertalen


  Download iHandy voor iOS
 1. Voice Translator

De Voice Translator-app richt zich meer op de eigenlijke gesprekken, dan op geschreven woorden. Je kunt verschillende zinnen opnemen en deze vervolgens vertalen naar de taal die je nodig hebt. Deze app is geweldig als je op reis bent en je met mensen moet spreken of vragen moet stellen. Als je een langer gesprek met iemand wilt hebben, dan is het gemakkelijk om de telefoon over en weer te geven.

De voordelen van Voice Translator:

 • Gemakkelijk om een gesprek te hebben
 • Kan meerdere zinnen of gesprekken tussen twee mensen vertalen
 • Slaat je zinnen in een makkelijk te gebruiken database op

De nadelen van Voice Translator:

 • Je moet online zijn of over een internetverbinding beschikken
 • Kan een paar pogingen nodig hebben om het goed te krijgen
 • Sommige mensen ervaren meerdere foutmeldingen


  Download Voice Translator voor Android

Als je op reis bent of een taal aan het leren bent, zullen deze handige vertaal apps je in een mum van tijd vloeiend laten spreken of er in ieder geval voor zorgen dat je krijgt wat je wilt of wat je nodig hebt. Als je dit een leuk artikel vond, aarzel dan niet om het te delen!

Vertaler gezocht? Of ben je zelf een vertaler?
TranslateMarket is een marktplaats voor vertalingen in alle talen. 

   

> Ja, ga naar de Vertaal Marktplaats  

Share


Reageren

comments powered by Disqus