• darkblurbg
    Teksten vertalen? Vertalen naar het Engels, Duits, Frans of andere talen. Goedkoop en met een niet goed geld terug garantie.

7 wetenwaardige feiten over de Engelse taal

7 feiten over de Engelse taal
Gepubliceerd op: 09-11-2016

Engels is een van de meest gesproken talen over de hele wereld en veel mensen willen leren hoe ze dit moeten spreken, terwijl er ook velen zijn die Engelse vertalingen willen. Afgezien hiervan is Engels een interessante taal en hier zijn 7 wetenwaardige feiten over deze taal die jij waarschijnlijk nog niet weet.

7 feiten over de Engelse taal

De letter S

Je wist waarschijnlijk niet dat, meer dan in andere alfabetten, de meeste Engelse woorden met de letter S beginnen. Daarom is de S een belangrijke letter in deze taal.

De letter E

Het is interessant om weten dat in deze taal de E de meest gebruikte letter is. Maar liefst 1/8 van alle letters die worden gebruikt is een E. Daarom is de E ook een belangrijke letter in het Engels.

I Am

Je hebt vast wel gehoord over I am en er waarschijnlijk nooit veel aandacht aan besteed, maar I am is de kortste volledige zin in het Engels. Je kunt heel veel verschillende woorden of letters proberen, maar niets is zo kort en bondig als I am, dat uit drie woorden bestaat en in een waaier van manieren kan worden gebruikt. Het wordt vaak in zinnen gebruikt om te laten zien dat je iets gedaan hebt.

Bijvoorbeeld: 'Ik ga naar het park'. Dit is een manier om I am te gebruiken, maar I am op zich is een korte volledige zin op zichzelf. Je kunt zelfs vragen en verzoeken beantwoorden met I am. Als er bijvoorbeeld een samenkomst van mensen is en iemand vraagt je wie er een bepaalde klus gaat doen, kun je zeggen I am. Dit maakt I am tot de kortste en volledige afgeronde zin in deze taal.

Het oudste woord in de taal

Er zijn bepaalde oude woorden in het Engels dat we niet moeten vergeten. Een daarvan is I. I is de kortste, het oudste en het meest gebruikte woord in deze taal. Volgens sommige middeleeuwse handschriften zijn I, We, Two en Three de oudste woorden in de taal en kunnen gemakkelijk voor diverse doeleinden gebruikt worden. Daarom is I het kortste en het oudste woord in de taal, maar tegelijkertijd is het, vooral in gesprekken, ook een van de meest gebruikte woorden.

Elke twee uur komt er een nieuw woord bij

Het zou je kunnen verbazen, maar elke twee uur wordt er een nieuw woord aan het woordenboek Engels toegevoegd. Verrast? Dus tussen nu en je volgende maaltijd, zal een nieuw Engels woord in het woordenboek worden gezet. Dit is interessant, aangezien er in 12 maanden ongeveer 4000 nieuwe woorden worden toegevoegd aan het woordenboek.

Swims, Swims!

Swims is een woord in het Engels dat hetzelfde blijft, zelfs wanneer het ondersteboven wordt gedraaid. Deze woorden worden ambigrammen genoemd.

Uniforme taal in de lucht

Het Engels is, zoals ze zeggen, de taal van de lucht en het wordt gebruikt door mensen als ze vliegen, ongeacht waar ze ook vandaan komen!

Als je op zoek bent naar actuele Engelse vertalingen, is er volop keuze beschikbaar. Wij willen een sprong vooruit maken en aan je vertalingen werken om je te voorzien van de beste teksten en documenten! Leer Engels met ons en help ons je documenten te transformeren door hen vandaag nog te laten vertalen!

Share


Reageren

comments powered by Disqus