• darkblurbg
  Teksten vertalen? Vertalen naar het Engels, Duits, Frans of andere talen. Goedkoop en met een niet goed geld terug garantie.

7 feiten over de Spaanse taal

7 Feiten over de Spaanse taal
Gepubliceerd op: 12-11-2016

Terwijl de wereld waarin we leven elke dag groeit en de communicatie- en transportsystemen grote afstanden klein kunnen laten lijken, blijft alleen taal het middel waardoor we met elkaar kunnen omgaan en elkaar kunnen begrijpen. Het is de sleutel om culturen te begrijpen en het is de belangrijkste manier waarop we van elkaar leren.

Wist je dat het Spaans een van 's werelds belangrijkste en meest gesproken talen is? Het Spaans wordt door 500 miljoen mensen in de wereld gesproken. Het wordt elke dag in meer dan 20 landen gesproken. Als dit je verbaast dan zul je deze gekke, leuke weetjes over de Spaanse taal die we hieronder hebben opgesomd, leuk vinden. Lees ze en vertel je vrienden hierover en waardeer degenen die vloeiend deze taal spreken.

7 Feiten over de Spaanse taal die je moet weten

 1. Het Spaans is gerangschikt als 's werelds tweede meest gesproken moedertaal. Het heeft wereldwijd 329 miljoen moedertaalsprekers. Dat is een miljoen meer dan de moedertaalsprekers van het Engels.

 2. Het Spaans wordt door tenminste 3 miljoen moedertaalsprekers in 44 landen gesproken. Dit maakt het tot de vierde meest gesproken taal, na het Engels, het Arabisch en het Chinees.

 3. De meest bekende Indo-Europese talen zijn het Engels, het Duits, het Frans, de Scandinavische en de Slavische talen, evenals een aantal talen in India. Maar wist je dat het Spaans ook tot de Indo-Europese taalfamilie behoort? Het kan verder worden aangemerkt als de taal van de romantiek. Andere talen in de Romaanse talengroep zijn het Italiaans, het Frans, het Portugees, het Catalaans en het Roemeens.

 4. Na het Latijn heeft oorspronkelijk de Arabische taal de grootste invloed op de Spaanse taal gehad. Vandaag de dag, heeft het Engels een enorme invloed op deze taal. Het Spaans heeft duizenden Engels woorden, in de context van de cultuur en de technologie, aangenomen.

 5. Ook al is er geen duidelijkheid over wanneer het Latijnse gebied, wat nu de noordelijke en centrale gebieden van Spanje zijn, Spaans ging spreken, men kan veilig stellen dat de taal van de regio Castilië een duidelijke taal was dankzij de inspanningen van Koning Alfonso in de 13e eeuw om het tot een standaardtaal voor officieel gebruik te maken.

 6. Moedertaalsprekers van het Spaans noemen het vaak español en castellano. Het gebruik van deze termen verschilt van regio tot regio of is op basis van de politieke houding van de mensen.

 7.  Spaans is een van de meest fonetische talen in de hele wereld. Dit betekent dat als je weet hoe je een woord moet spellen, je ook weet hoe je het moet uitspreken.

  Spaans is op vier continenten een officiële taal, wat betekent dat als je de taal kent, de communicatie tijdens het reizen stukken gemakkelijker voor je zal worden. Spaans leren zal van onschatbare waarde blijken wanneer je het nodig hebt om te communiceren met iemand die niet bekend is met het Engels.

Share


Reageren

comments powered by Disqus