• darkblurbg
    Teksten vertalen? Vertalen naar het Engels, Duits, Frans of andere talen. Goedkoop en met een niet goed geld terug garantie.

7 feiten over de Franse taal

7 feiten over de Franse taal
Gepubliceerd op: 12-11-2016

Frans is een algemeen gangbare taal en er zijn enkele feiten over deze taal die je zullen verbazen. Wil je wat meer weten over het Frans? Hier zijn 7 feiten om mee te beginnen.

Frans is de moedertaal van 75 miljoen mensen

Frans is de moedertaal van 75 miljoen mensen over de hele wereld. Veel mensen spreken de taal echter als hun tweede taal.

Officiële taal

Je zult verbaasd staan om te weten en te beseffen dat het Frans een zeer populaire taal is en dat het één van de officiële talen van Canada, Zwitserland en België is. Daarom betekent dit dat deze taal vaak wordt gesproken in deze landen en bijdraagt aan de algemene populariteit. Aan de andere kant wordt het ook als tweede taal gesproken in Marokko, Algerije, Vietnam, Syrië, Laos, Libanon en andere landen.

Hoofdtaal in 17e -19e eeuw

Het wordt verondersteld dat Frans in de 17e en 19e eeuw de belangrijkste taal voor internationale communicatie werd. Daarom kun je gerust zeggen dat in die tijd, er geen andere taal was dan Frans die werd gebruikt om te communiceren. Maar dingen veranderen snel en al spoedig slaagde het Engels erin de Franse taal te verslaan als de belangrijkste taal van communicatie.

Officiële werktaal

Frans is ook de officiële werktaal van vele verschillende organisaties. Dit geldt onder diverse anderen voor de Verenigde Naties, het Internationale Rode Kruis, de Europese Economische Gemeenschap, de NAVO. Dit is opnieuw het bewijs dat de taal een van de meest gewilde en de meest gesproken talen in de wereld is.

Oorsprong Franse taal

Wat ook interessant is, is dat het Frans een Romaanse taal is, die haar oorsprong vindt in het Latijn. Frans is de taal van de liefde en de romantiek en mensen spreken het niet alleen om hun liefde te verklaren, maar er wordt ook aangenomen dat men Frans spreekt wanneer men iemand het hof wil maken. Het Frans heeft zijn sporen nagelaten en wij hebben jullie verteld wat de belangrijkste zijn!

In 32 landen wordt Frans gesproken

Frans wordt gesproken in 32 landen, wat een enorme lijst op zich is. Frans is de tweede taal, na het Engels, als het gaat om het aantal landen die de officiële taal spreken. Bovendien wordt ook gezegd dat er naar schatting 75 miljoen mensen zijn die Frans spreken. Deze zijn te vinden in verschillende landen zoals Congo, Haïti en anderen.

Het was niet de belangrijkste taal in Frankrijk

Ten slotte zal het je verbazen om te weten en te beseffen dat het Frans niet de eerste taal in Frankrijk was! Verrast? Het is waar. In 1789 sprak ongeveer de helft van Frankrijk niet eens de taal. In die tijd werden er vele andere dialecten gesproken, maar geen Frans.

Frans is een zeer interessante en populaire taal en als je iemand zoekt voor Franse vertaaldiensten, hoef je niet verder te zoeken, want wij bieden betaalbare oplossingen voor Franse vertaaldiensten. Wij vertalen van alles en nog wat in het Frans en leveren je teksten in de taal die jij wilt!

Share


Reageren

comments powered by Disqus