• darkblurbg
    Teksten vertalen? Vertalen naar het Engels, Duits, Frans of andere talen. Goedkoop en met een niet goed geld terug garantie.

7 feiten over de Duitse taal

Gepubliceerd op: 12-11-2016

Duits is een interessante en stoere taal. Met een stijgende economie is Duitsland erin geslaagd om naar de top te klimmen en is nu een echte wereldleider. Daarom benadrukt dit de ware betekenis van de Duitse taal. Als je nog niet veel over het Duits weet, zijn hier 7 interessante feiten over de taal die je moet weten.

Europa's meest gesproken moedertaal is Duits

Om te beginnen is het Duits de 11e meest gesproken taal en zijn er 90 miljoen moedertaalsprekers van de taal. In Europa echter is Duits de nummer 1 moedertaal en verslaat het alle anderen, zoals Spaans, Frans en zelfs het Engels. Er wordt geschat dat 16 procent van de Europese bevolking Duits spreekt en dat het hun eerste taal is.

Duits word ook gesproken in andere landen

Duits wordt niet alleen in Duitsland gesproken, maar het wordt ook in andere landen gesproken. In feite is het de officiële taal van vier andere landen te weten Liechtenstein, Luxemburg, Zwitserland en Oostenrijk. Er zijn ook Franse provincies zoals bijvoorbeeld Lotharingen en de Elzas waar voornamelijk Duits wordt gesproken.

Drie geslachten voor Duitse woorden

Duitse woorden hebben drie geslachten. Terwijl we over talen praten, realiseren we ons dat het ofwel mannelijk ofwel vrouwelijk kan zijn, maar wat interessant is, is dat het Duits een taal is die drie geslachten kent. Er is ook een neutraal geslacht voor woorden die noch mannelijk noch vrouwelijk zijn.

Duits is populair

Je zult verbaasd staan als je je realiseert hoe populair de Duitse taal is. Het klopt dat het Duits de derde taal is van de meest onderwezen talen in de wereld na het Mandarijn, Chinees, Spaans. In feite komt het Duits direct na het Frans en het Engels.

Samengestelde woorden in de Duitse taal

Samengestelde woorden komen in de Duitse taal veel voor en het spreekt voor zich dat het Duits bekend staat om zijn uitgebreide gebruik van samengestelde woorden. Het Duits staat bekend om zijn zeer lange woorden vanwege het feit dat het gebruikmaakt van samengestelde woorden. Deze samengestelde woorden kunnen worden gebruikt om weer andere woorden te vormen, wat ons laat beseffen dat we al deze woorden kunnen samenstellen om te zien en te beoordelen hoe groot een woord kan zijn dat we kunnen maken met de hulp van de Duitse taal.

Eerste gedrukte boek was in het Duits

Het eerste gedrukte boek was in het Duits. Verrast? Dat hoeft niet. Dit vond plaats in 1454 en het was de Gutenberg Bijbel die in het Duits werd gedrukt. Het Duits bestaat dus al een zeer lange tijd en terwijl anderen misschien dachten dat het eerste boek in een andere taal werd gepubliceerd, was het het Duits dat werd gebruikt in het eerste boek!!

Het Duits en het Engels delen 60% van de woordenschat

Tot slot, maar zeker niet onbelangrijk, zijn het Duits en het Engels naaste bondgenoten en delen samen 60% van hun woordenschat.

Ben je op zoek naar Duitse vertalingsdiensten, dan zijn er diverse mogelijkheden. Laat je Duitse vertalingen gedaan met gemak en geniet vandaag nog van het lezen van je teksten in de taal die jij wilt! Wij zijn bereid om je een handje te helpen met onze uitzonderlijke Duitse vertalingsdiensten!

Share


Reageren

comments powered by Disqus