• darkblurbg

Vertaalbureau met native speakers

Vertaalbureau met native speakers

Bij TranslateMarket vindt je een breed aanbod aan vertalers die native speaker zijn in vrijwel iedere denkbare taal. Je zult op onze marktplaats altijd de perfecte vertaler vinden voor je tekst, ongeacht de taal of het onderwerp.

Vertaalbureau voor technische vertalingen

Vertaalbureau voor technische vertalingen

Een vertaalbureau voor technische vertalingen kan technische teksten vertalen in verschillende talencombinaties. Hoe technischer de tekst is, hoe belangrijker het is dat je hiervoor een bevoegd technisch vertaler in de arm neemt, zodat je zeker weet dat een technische tekst zo accuraat mogelijk vertaald wordt.

Vertaalbureau voor financiële teksten

Vertaalbureau voor financiële teksten

Als u een financiële tekst vertaald wil hebben, kunt u hiervoor niet bij iedereen terecht. Financiële teksten zijn immers vaak belangrijke, officiële documenten die nauwkeurig vertaald moeten worden. Als een dergelijk officieel document vertaald wordt door iemand zonder expertise op het gebied van financiële teksten, bestaat er een risico dat de inhoud van de tekst niet goed omgezet wordt naar de doeltaal, of dat er belangrijke elementen uit de brontekst missen in de vertaalde tekst.

7 feiten over de Spaanse taal

7 feiten over de Spaanse taal

Terwijl de wereld waarin we leven elke dag groeit en de communicatie- en transportsystemen grote afstanden klein kunnen laten lijken, blijft alleen taal het middel waardoor we met elkaar kunnen omgaan en elkaar kunnen begrijpen. Het is de sleutel om culturen te begrijpen en het is de belangrijkste manier waarop we van elkaar leren.

Spaanse vertalingen met nuanceverschillen

Spaanse vertalingen met nuanceverschillen

Een Spaanse vertaling laten maken? Het Spaans kent een aantal woorden die sterk op elkaar lijken of een totaal andere betekenis kunnen krijgen door het toepassen van een spatie. De nuance-verschillen zijn soms groter dan in bijvoorbeeld het Nederlands.

7 feiten over de Franse taal

7 feiten over de Franse taal

Frans is een algemeen gangbare taal en er zijn enkele feiten over deze taal die je zullen verbazen. Wil je wat meer weten over het Frans? Hier zijn 7 feiten om mee te beginnen.

Franse vertalingen: voorkom deze fouten

Franse vertalingen: voorkom deze fouten

Franse vertalingen vanuit het Nederlands laten maken of er vanuit een andere taal voor zorgen dat er een Franse versie komt? Het Frans is een prachtige taal, maar kent ook enkele veel gemaakte fouten waar onder andere veel Nederlanders zich schuldig aan maken. We zetten 3 van die fouten op een rij, zodat je die in ieder geval niet hoeft te maken.

7 feiten over de Duitse taal

7 feiten over de Duitse taal

Duits is een interessante en stoere taal. Met een stijgende economie is Duitsland erin geslaagd om naar de top te klimmen en is nu een echte wereldleider. Daarom benadrukt dit de ware betekenis van de Duitse taal. Als je nog niet veel over het Duits weet, zijn hier 7 interessante feiten over de taal die je moet weten.

7 wetenwaardige feiten over de Engelse taal

7 wetenwaardige feiten over de Engelse taal

Engels is een van de meest gesproken talen over de hele wereld en veel mensen willen leren hoe ze dit moeten spreken, terwijl er ook velen zijn die Engelse vertalingen willen. Afgezien hiervan is Engels een interessante taal en hier zijn 7 wetenwaardige feiten over deze taal die jij waarschijnlijk nog niet weet.

Engelse vertalingen

Engelse vertalingen

Een Engelse vertaling laten maken vanuit het Nederlands? Vanuit het Engels juist toewerken naar een Nederlandse variant van de tekst? De beide talen hebben een aantal vergelijkbare kenmerken, maar zitten op andere punten toch heel anders in elkaar.

Brief Vertalen? Hierbij 4 Tips

Brief Vertalen? Hierbij 4 Tips

Het vertalen van een brief vereist een goede training van de vertaler. De taak kan zo simpel zijn als het vertalen van een korte, eenvoudige, persoonlijke brief maar ook een officiële brief die enkele moeilijke woorden en zinnen bevat. Hier vind je enkele tips die je kunnen helpen bij het vertalen van een brief.

Tekstbewerking versus proeflezen

Tekstbewerking versus proeflezen

Sommige nieuwe klanten van een deskundige tekstbewerkingsorganisatie of een freelance redacteur zijn onzeker over het verschil tussen proeflezen (proofreading) en redigeren (editing) en welke vorm van dienstverlening zij nodig hebben. Het redigeren en het proeflezen creëren opvallende resultaten voor journalisten en daarom is het belangrijk om te weten wat het verschil is. Het is normaal dat sommige mensen, met inbegrip van deskundigen uit het bedrijfsleven, enigszins onzeker zijn over het vers

Technische Vertalingen versus Reguliere

Technische Vertalingen versus Reguliere

Wanneer je op zoek bent naar vertaaldiensten kun je een aantal reclames voor technische vertalingen zijn tegengekomen. De term technische vertaling omvat meer dan alleen het ontvangen van vertaaldiensten voor e-mails, zakelijke documenten en nog veel meer.

Vertaling: Gebruik van de Juiste Terminologie

Vertaling: Gebruik van de Juiste Terminologie

Het maakt niet uit om wat voor soort vertaling het gaat, een kwalitatief hoogwaardige vertaling gebruikt nauwkeurige en juiste terminologie. Zonder de juiste terminologie verliest de vertaling zijn betekenis en wordt onbruikbaar.

Boek Vertalen: 5 Nuttige Tips voor Boekvertalingen

Boek Vertalen: 5 Nuttige Tips voor Boekvertalingen

Het vertalen van een boek is een enorme klus. Het kost veel meer onderzoek en leeswerk dan een gebruikelijke vertaling en natuurlijk is de tekst ook veel langer. En als het boek over een technisch onderwerp gaat, in tegenstelling tot fictie, dan vereist het waarschijnlijk nog veel meer onderzoek.

Top 5 Vertaalplugins voor WordPress

Top 5 Vertaalplugins voor WordPress

Voor degenen die op zoek zijn naar verbeterde vertaalprestaties van Wordpress, zijn er een aantal plugins waaruit je kunt kiezen. Het is belangrijk, voordat je begint aan je zoektocht naar een vertaal plugin, dat je de behoeften van je website of blog kent. Het kan zijn dat sommige functionaliteiten onnodig zijn of dat je alleen interesse hebt in het vertalen naar één of twee verschillende talen.

Italiaanse vertaling inclusief de stopwoorden

Italiaanse vertaling inclusief de stopwoorden

Het Italiaans is de taal van de emotie en het temperament. Daarnaast staan Italianen erom bekend dat ze veelvuldig gebruik maken van stopwoorden. Sterker nog, er bestaat een behoorlijk lijstje stopwoordjes dat zich in het Nederlands maar lastig laat vertalen.

Wat Kost een Vertaling?

Wat Kost een Vertaling?

De vertalingsindustrie kan haar prijs baseren op een aantal dingen en ook op tal van manieren. Als je wilt dat een vertaler niet alleen vertaalt, maar ook corrigeert en redigeert, zal de service je veel meer kosten.

Wat is een beëdigd vertaler?

Wat is een beëdigd vertaler?

Het kennen van een vreemde taal en hier genoeg kennis over hebben om juridische documenten te kunnen vertalen, zijn twee totaal verschillende dingen. Het maakt niet uit hoe vloeiend we zijn in een taal, we hebben iemand nodig om ons te helpen bij het omgaan met vreemde landen en documenten die aankomen in een taal waar we niet erg vertrouwd mee zijn. Er kunnen een hoop verwarring en misverstanden ontstaan als we het zelf doen. Dit is waar een beëdigd vertaler in het spel komt.

Wat is een automatische vertaling?

Wat is een automatische vertaling?

Heb je net gehoord over automatische vertalingen en wil je erachter komen wat dit zijn en of jij er wat aan hebt? Dan ben je hier op de juiste plaats want dankzij onze hulp zul je in staat zijn om te begrijpen wat een machinevertaling is, hoe het werkt en of jouw bedrijf hiervan kan profiteren. Met dat in het achterhoofd, moet je weten dat er meerdere vormen van automatische vertalingen zijn en dat je van elk van hen ook een aantal voordelen kunt krijgen als je van plan bent om dit te gaan gebru

Top 10 Meest Gesproken Talen

Top 10 Meest Gesproken Talen

Er zullen altijd discussies bestaan over welke taal de beste is van de wereld, en welke het vaakst en het meest gesproken wordt. Nu is er geen discussie meer nodig!