• darkblurbg

Wat is een financiële vertaling?

Een financiële vertaling is een term die wordt gebruikt om het juiste gebruik van woorden en zinnen, die consistent in de financiële sector worden gebruikt, te beschrijven. Specialisten in financiële vertalingen en vertalers die werkzaam zijn bij financiële vertaalbureaus zijn over het algemeen hoog opgeleid en zelfs gecertificeerd om hun kennis en ervaring aan te duiden. Financiële vertalers zullen de financiële termen die worden gebruikt in contracten en documenten vertalen naar de gebruikelijke taal die wordt toegepast door bedrijven.

De financiële wereld heeft een aantal termen die niet alleen exclusief zijn voor de financiën, maar ook voor bepaalde landen en regio's. De taak van de financiële vertaler is om formulieren, documenten en de algemene financiële communicatie te bekijken en deze nauwkeurig te vertalen in termen die volledig worden begrepen door degenen die hier gebruik van maken.

Veel financiële vertalers zullen individueel of als onderdeel van een financieel vertaalbureau een nauwe samenwerking met hun klanten opbouwen. In dat kader zullen de financiële vertalers gidsen en indexen voor bepaalde woorden of zinnen gebruiken, die ervoor zullen zorgen dat ze elk document goed kunnen vertalen. Dit zorgt voor consistentie in de vertaling, zodat in elk document dezelfde taal wordt gebruikt waardoor klanten het goed kunnen begrijpen.

Het belangrijkste bij een financiële vertaling is de nauwkeurigheid, om te verzekeren dat alle bijbehorende tekst goed is vertaald en dezelfde betekenis als de oorspronkelijke tekst draagt. Het doel is de eliminatie van dubbelzinnige woorden of zinnen die aanzienlijke verwarring kunnen veroorzaken, wanneer het document juist wordt vertaald naar de gewenste taal.

De financiële terminologie is vaak zo ingewikkeld dat het beter kan worden overgelaten aan financiële vertalers die hiervoor zijn opgeleid en gecertificeerd. Die ofwel zelfstandig werken, voor een financieel vertaalbureau, of in dienst zijn bij bedrijven.

Gerelateerde artikelen:

< Ga naar Translate WIKI

Vertaler gezocht? Of ben je zelf een vertaler?
TranslateMarket is een marktplaats voor vertalingen in alle talen.

> TranslateMarket