• darkblurbg

Technische vertaling

Een technische vertaling laten maken van of naar het Engels, Duits of Frans? Vertalingen van technische documenten en handleidingen zijn bij ons brede netwerk van ervaren vertalers in uitstekende handen. We zorgen er als technisch vertaalbureau voor dat je vlot de beschikking hebt over een vakkundige vertaling, uiteraard uitgevoerd door een native speaker in de doeltaal. Specifieke kennis van het vakgebied draagt bij een een goed begrip van de technische terminologie, zodat de technische vertaling overeenkomt met de strekking in het originele document.

Vertaling voor technische branches

We beschikken als technisch vertaalbureau over een breed netwerk van native speaker vertalers die hun vertaaldiensten online aanbieden. Een deel van hen heeft een duidelijke technische achtergrond, waardoor ze je uitstekend van dienst kunnen zijn met een technische vertaling. We kennen de juiste tone-of-voice voor de branche en beschikken dankzij de verschillende vertalers van de specifieke kennis om het document goed te doorgronden. Dat komt de kwaliteit van de technische vertaling sterk ten goede.

Vertalen met vertaalgeheugen

Binnen de technische branche actief en regelmatig documenten laten vertalen? Het is dan prettig om gebruik te kunnen maken van een vertaler met een vertaalgeheugen. Dat betekent dat bepaalde vaktermen steeds op dezelfde wijze vertaald worden en de technische vertaling steeds dezelfde tone-of-voice heeft. Dit voorkomt aanpassingen achteraf en leidt tot een minimale hoeveelheid feedback. Op die manier is de technische vertaling goed bruikbaar, zonder dat deze onnodig veel hoeft te kosten.

Binnen de technische vertalingen zijn bovendien de ISO- en NEN-normen van belang. Vertalers met een technische achtergrond zijn daarvan op de hoogte en zorgen voor een controle op de inhoud. Op die manier kun je allerlei technische documenten vanuit verschillende brontalen laten vertalen naar diverse doeltalen. Vanuit het EngelsDuits of Frans vertalen naar het Nederlands of juist andersom? We kunnen je er als technisch vertaalbureau uitstekend mee van dienst zijn, net als bij meer exotische talen.

Technische documenten vertalen

De ervaren technische vertalers binnen ons brede netwerk kunnen je van dienst zijn met de vertaling van handleidingen, productspecificaties, instructiemateriaal en bijvoorbeeld software-documentatie. Gaat het om montage- en meetvoorschriften, de belangrijke veiligheidsvoorschriften of een artikel? Ze kunnen technische rapporten vertalen, net als transportdocumenten, productbrochures en bijvoorbeeld instructiemateriaal, productspecificaties of handboeken. Om welke technische documenten het ook gaat, we zorgen er als technisch vertaalbureau voor dat je de technische vertaling  om kunt laten zetten naar de taal die je wenst.

Direct een technische vertaling aanvragen of benieuwd wat we als technisch vertaalbureau voor je kunnen betekenen? Neem contact op voor meer informatie, of zoek op onze online marktplaats TranslateMarket naar een geschikte technische vertaler, we horen graag van je.

Gerelateerde artikelen:

Vertaler gezocht? Of ben je zelf een vertaler?
TranslateMarket is een marktplaats voor vertalingen in alle talen.

> TranslateMarket