• darkblurbg

Proofreading & Editing

Gebruik maken van proofreading of editing voor een vertaling? Vooral wanneer er sprake is van officiële documenten is het de moeite waard om daar nog eens goed naar te laten kijken. Het is op die manier mogelijk om er eventuele schoonheidsfoutjes uit te halen. Vertalers dienen de tekst om te zetten van de brontaal naar de doeltaal. Tegelijkertijd letten ze op de spelling, maar er sluipt wel eens een foutje in. Proofreading en editing bieden dan uitkomst.

Tekst laten proofreaden

Gebruik maken van proofreading? Het is een service waarmee we ervoor zorgen dat we de tekst die je hebt laten vertalen nog eens goed na kunt laten lezen. Dat gebeurt door een native speaker in de doeltaal. Dit betekent dat de lezer goed op de hoogte is van zowel de spelling, grammatica als de nuances die de lokale bevolking in teksten legt. Op die manier kun je na proofreading van de tekst rekenen op een kloppend geheel dat je goed kunt gebruiken voor bijvoorbeeld een officiële tekst.

Tekst laten editen

Wil je de tekst ook meteen laten aanpassen, bijvoorbeeld omdat je al weet dat deze grammaticaal of qua spelling nog niet helemaal klopt? In dat geval is het een goed idee om gebruik te maken van editing. Dat kan eventueel naast proofreading, zodat je de tekst goed door kunt laten nemen en meteen kunt laten verbeteren. Het resultaat is opnieuw een tekst die voldoet aan de regels voor de spelling en grammatica. Uiteraard zijn proofreading en editing goedkoper dan de vertaling zelf. De exacte prijs hangt onder andere af van de lengte van de tekst en het huidige kwaliteitsniveau.

Vertaalbureau met proofreading en editing

Een online vertaalbureau inschakelen voor proofreading en editing? Op die manier kun je rekenen op een native speaker die nog eens kritisch naar de tekst zal kijken en mogelijke verbeteringen doorvoert. Het resultaat is een tekst die helemaal klopt en geschikt is voor zakelijke, professionele of officiële doeleinden. Gaat het om een officiële brief of wellicht een tekst voor op een zakelijke website? Dan is het verstandig om gebruik te maken van proofreading en/of editing.

Direct online een opdracht plaatsen voor proofreading en/of editing? Probeer zo duidelijk mogelijk aan te geven wat er dient te gebeuren, zodat de native speakers daar mee aan de slag kunnen op TranslateMarket.

Gerelateerde artikelen:

Vertaler gezocht? Of ben je zelf een vertaler?
TranslateMarket is een marktplaats voor vertalingen in alle talen.

> TranslateMarket